В Україні встановили першу інноваційну сонячну енергосистему

В Україні встановили першу інноваційну сонячну енергосистему

Укрінформ
Інноваційна сонячну енергетичну систему SmartFlower облаштували у Тернополі.

Про це кореспондента Укрінформу повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Установка SmartFlower використовує передову робототехніку та автоматизацію для інтелектуального відстеження сонця. Вона виробляє до 40% більше енергії, ніж традиційні стаціонарні сонячні панелі. Панель-квітка запускається з першими променями сонця. Пилюка та сміття з панелі прибирають спеціальні щітки. Пристрій повертається до сонця під кутом 90 градусів, а вночі або коли датчики фіксують сильний вітер, який може пошкодити пристрій, модулі-пелюстки складаються», - розповів Надал.

За його словами, номінальна потужність сонячної енергетичної системи сягає 2,5 кВт, відтак за рік можна отримати від 4000 до 6200 кіловат енергії залежно від погоди. До того ж незаперечна перевага установок SmartFlower - їхня мобільність, тобто панелі можна легко перевстановити на нове місце, будь-то дах, присадибна ділянка чи навіть авто.

Читайте також: Під Харковом ворожий ракетний удар знищив сонячну електростанцію

Як повідомляв Укрінформ, за останні роки Україні вдалося досягти значних результатів у розвитку відновлюваної енергетики. Лише на початок 2022 року її встановлена потужність сукупно склала 9,5 ГВт, а обсяг інвестицій у галузь сягнув $12 млрд. Ймовірно, темпи її розвитку й надалі росли б, але через війну половина об’єктів відновлюваної енергетики перебуває під загрозою повної або часткової руйнації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-