МЗС отримало від найбільшої європейської криптобіржі WhiteBIT сім «валіз рятівника»

МЗС отримало від найбільшої європейської криптобіржі WhiteBIT сім «валіз рятівника»

Фото
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України отримало сім комплектів спеціальних технічних засобів для екстреної допомоги громадянам у надзвичайних ситуаціях за кордоном від найбільшої європейської криптобіржі WhiteBIT.

Про це йдеться у повідомленні МЗС, передає Укрінформ.

Зазначається, що комплекти надані у розвиток меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю міністерства та криптобіржі, вони розширять можливості системи антикризового реагування відомства.

“Комплекти обладнання додадуть МЗС швидкості у виконанні завдань із захисту прав громадян України за кордоном. Працює це так: консул приїхав, розгорнув систему, допоміг людям, склався і поїхав назад. Кожна така валізка — це реально набір рятівника, своєрідна швидка консульська допомога”, - розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Міністр переконаний, що українська дипломатична система здатна стати найкращою у світі дипломатією швидкого реагування, яка в змозі миттєво вирішувати проблеми та задовольняти нагальні потреби громадян України.

Зовнішньодипломатичне відомство зазначило, що “Екстрені валізи” містять лептоп з виходом в інтернет, принтер та інші прилади для оформлення критично важливих документів. Вони обладнані потужними акумуляторами, які дозволяють тривале автономне використання.

Наголошується, що мобільні консульські групи МЗС зможуть вирушати з такими “валізами рятівника” до зони надзвичайної ситуації, місця виникнення кризової ситуації або району компактного проживання/перебування громадян України, де відсутні консульські установи, для виконання першочергових завдань консульської служби на місці: оперативної ідентифікації та видачі громадянам України проїзних документів, надання інших невідкладних консульських послуг та консульської допомоги, евакуації тощо.

У Міністерстві зауважують, що, крім України, подібні мобільні технології у світі використовують США, Велика Британія, Франція, Польща, держави Балтії та інші європейські країни.

Цього тижня співвласник та СЕО WhiteBit Володимир Носов передав обладнання консульській службі України у Польщі. МЗС поінформувало, що наразі “валізи” прямують до центрального апарату Міністерства закордонних справ у Києві.

Читайте також: В Європі перебувають щонайменше 4,8 мільйона біженців з України – ООН

“З першого дня війни ми допомагаємо Україні всім, чим можемо. Наша компанія виділила на благодійні потреби понад $2,5 млн. В перші години вторгнення ми вже організовували Фонд допомоги, в який наразі зібрано ще $1,5 млн. Велика частина нашої команди перебуває в Україні та плідно співпрацює з волонтерами. Це насамперед Харківська область, частково Київ — найбільш постраждалі райони, де люди мають найгостріші гуманітарні потреби. А співпраця з МЗС привела нас до допомоги українцям за кордоном, зокрема тим, які змушені шукати прихисток від війни”, - наголосив Носов.

Як повідомлялося, 23 квітня МЗС України підписало меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з однією з найбільших у Європі криптовалютних бірж WhiteBIT.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-