Забруднення акваторій українських портів виявлятимуть за допомогою супутників

Забруднення акваторій українських портів виявлятимуть за допомогою супутників

Укрінформ
Адміністрація морських портів вперше забезпечуватиме моніторинг стану акваторій морських портів і виявлятиме можливі забруднення за допомогою супутників.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Адміністрація морських портів України.

«Ми з Національним центром управління та випробувань космічних засобів уклали договір щодо послуг з супутникового моніторингу акваторій морських портів та надання даних супутникової зйомки з високоточних супутників», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що укладання угоди є черговим кроком в розвитку системи екологічного менеджменту АМПУ.

«Відтепер АМПУ отримуватиме розширену інформацію з супутників про забруднення акваторій морських портів на будь-якій відстані, навіть у найвіддаленіших їх частинах», – пояснили в компанії.

Йдеться, зокрема, про фотофіксацію ймовірного забруднення ділянки акваторії, тематичні карти, інформаційно-аналітичні довідки з описом ситуації, зазначенням площі забруднення, дати, часу, координат ходу судна та інші дані для ідентифікації забруднювача.

Читайте також: Вантажообіг морпортів цьогоріч скоротився на 6% - АМПУ

Як повідомляв Укрінформ, Миколаївський морський порт "Ольвія" став першим в Україні, в якому встановлено датчики контролю водної поверхні, які дозволять шкидко реагувати на забруднення акваторії. Моніторинг водної поверхні акваторії ведеться цілодобово.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-