В Україні запустили sms-сервіс для боротьби з рейдерством

В Україні запустили sms-сервіс для боротьби з рейдерством

Укрінформ
Міністерство юстиції України та “Ліга:Закон” презентували новий сервіс під назвою "SMS-МАЯК", який стане додатковим інструментом у боротьбі з рейдерством.

Про це заявив заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації Павло Мороз, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

“У питанні незаконного заволодіння майном принциповим моментом є час, тому чим швидше законний власник зреагує на захоплення майна, тим більше має шансів повернути вкрадене без втрат. SMS-Маяк - саме той проект, який суттєво підвищує шанси на оперативне реагування й ефективний захист порушених прав”, - сказав Мороз.

За його словами, за законом зацікавлена особа має можливість накласти заборону на проведення реєстраційних дій терміном до 10 діб, аби протягом цього періоду мати можливість звернутися до суду і зупинити незаконні дії.

Він також зауважив, що запуск нової послуги став можливий завдяки плідній співпраці з ТОВ “Ліга: Закон”, на технічній базі якого було запущено даний сервіс.

“На початку вересня “Ліга: Закон” запропонувало реалізувати даний сервіс інформування на своїй платформі. Компанія має чималий досвід у створенні систем інформування широкого кола користувачів, тому Мін’юстом було прийняте рішення про співпрацю за цим напрямком”, - наголосив Мороз.

У свою чергу, генеральний директор державного підприємства “Національні інформаційні системи” Станіслав Лур'є запевнив, що підприємство, як технічний адміністратор даного сервісу, докладе усіх зусиль для стабільного функціонування механізму та створення нових електронних сервісів, які сприятимуть боротьбі з рейдерством та покращення інвестиційного клімату країни.

“Це перший пілотний проект подібного плану, і ми сподіваємося, що громадськість позитивно оцінить нашу спільну роботу”, - резюмував він.

Так, аби почати користуватися новим сервісом, громадянам достатньо зробити 3 простих кроки: отримати реєстраційний номер майна, перевірити наявність номера в реєстрі, а також поставити майно на контроль. З цього моменту власник зможе дізнатися про всі зміни в реєстрі через SMS-повідомлення, у вигляді електронного листа, а також через сповіщення в кабінеті користувача програми SMS-Маяк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-