Google Timelapse показав, як змінювалася земля протягом 32 років

Google Timelapse показав, як змінювалася земля протягом 32 років

Відео
Укрінформ
Картографічний сервіс Google Earth оновив функцію Timelapse, зробивши знімки чіткіше і додавши інформацію за останні роки. Тепер можна наочно побачити зміни, що відбулися в будь-якій точці планети, починаючи з 1984 року.

Про це повідомляє National Geografic.

"Нова анімована карта містить більше п'яти мільйонів зображень: найстаріші з них взяті з архіву Landsat, а свіжі отримані з супутників Landsat 8 і Sentinel-2. Підсумком роботи стало 25 мільйонів відеороликів, що показують поверхню Землі за період 1984-2016 роки", - зазначається в публікації.

Таймлапс (timelapse) — техніка на грані фото і відео: це кіно- або фотозйомка з певною кількістю кадрів в хвилину, об'єднаних в один відеоряд. Насамперед ця технологія застосовувалася, в основному, в наукових цілях для демонстрації повільно протікаючих процесів. З часом об'єднання фотографій у відеоряд стало поширеною практикою, і тепер таким чином створюється безліч видовищних міні-фільмів.

Залишаються актуальними і науково-просвітницькі завдання. Ще в 2013 році картографічний сервіс Google Earth створив функцію Timelapse: розташовані в хронологічному порядку супутникові знімки давали повну картину життя планети за кілька десятиліть. Зараз це оновлений інструмент, що дозволяє ще краще простежити зміни.

Таймлапси деяких районів у форматі міні-фільму доступні на YouTube.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-