У Mail.ru заявили, що припиняють

У Mail.ru заявили, що припиняють "доставку" в Україну - ЗМІ

Укрінформ
Російський інтернет-холдинг Mail.ru припиняє доставляти трафік у точки обміну трафіком в Україні.

Про це повідомляє ЛІГА.net з посиланням на джерела.

Як повідомив редакції директор з розвитку української точки з обміну трафіком UA-IX (Укрмот) Михайло Половинка, Mail.ru надіслала їм повідомлення, згідно з яким група компаній припиняє доставку трафіку в Україну з 20 грудня.

"За їх словами, транспорт в Україну - для них дорого", - уточнив Половинка причину відключення від UA-IX.

Повідомляється, що аналогічний лист надійшов і в точку обміну Giganet.UA, яка попередила інших учасників обміну трафіком про вихід Mail.ru: "Шановані учасники Giganet.UA! На прохання компанії Mail.ru повідомляємо Вам, що компанія Mail.ru перестає доставляти свій трафік в Україну. Відповідно, з 20.12.2016 їх анонсів не буде в Giganet.UA. Прохання спланувати міграцію свого трафіку".

За приблизними підрахунками Половинки, відключення від українських точок обміну трафіком допоможе Mail.ru заощадити на доставці трафіку приблизно 50 000 Євро на місяць. При цьому альтернативні з'єднання з Mail.ru, за яке група нічого не платить, збережуться.

Ще один співрозмовник редакції не виключає політичних причин. За його словами Mail.ru могли вказати вийти з точок обміну трафіком України. Щоб не чекати такого повороту, холдинг міг самостійно прийняти рішення, пояснивши його необхідністю заощадження на трафіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-