Порошенко про нові оборонні розробки: Ми і мріяти про таке не могли

Порошенко про нові оборонні розробки: Ми і мріяти про таке не могли

Укрінформ
Президент Петро Порошенко в Харкові наголосив, що наразі ведуться найзначніші оборонні розробки за всю історію незалежності України. 

Про це Глава держави сказав на брифінгу у Харківській ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перше: в Харкові розташоване 17 підприємств Укроборонпрому, це один із базових центрів української оборонної промисловості. Можу наголосити на тому, що в більшості проектів беруть участь харківські, львівські, дніпровські, значна кількість інших, але важко собі уявити велику кількість проектів Укроборонпрому, де б не брали участь харківські виробництва: це й завод Малишева, й всесвітньо відоме КБ Морозова, й велика кількість виробництв. Але що саме, конкретизувати не буду, і ви не знайдете жодної країни світу, яка б розкривала свої оборонні розробки, але можну наголосити, що 25 років у нас цього не було", - підкреслив Порошенко.

За його словами, йдеться про крилаті ракети, високоточні боєприпаси, розвиток систем радіоелектронної боротьби, налагодження.

"У тому числі - маленькі таємниці за участі харківських підприємств: серійне виробництво дронів, а за певний час - ударних дронів. Це те, що нам вдалося конструктивно напрацювати за 2 роки. Окремо я хотів би підкреслити величезну роль волонтерських організацій, які дуже допомагають Оборонпрому, починаючи з безпілотних літальних апаратів і закінчуючи тепловізорами, починаючи з систем захисту і закінчуючи модернізацією і створенням нових броньованих машин", - додав Порошенко.

За його словами, "коли ми говоримо про кардинальну зміну обороноздатності, це означає, що ми переходимо... від зброї 20 сторіччя до зброї 21 сторіччя, причому використовуючи для цього величезний досвід, якій як бійці, так і техніка отримають в зоні антитерористичної операції".

"Можу навести лише те, що, наприклад, на БТР-4 за останні два роки внесено 137 модернізацій, причому раніше це потребувало 10 років, а це було зроблено протягом 19 місяців... Те, що я їм (підприємствам - ред.) ставив завдання 2 роки тому - перейти на 3-змінну роботу, - абсолютна більшість з них виконала. На сьогодні ще одна цифра, яку також можна наголосити: по більшості частин забезпечення танками, бронетранспортерами, автомобільною технікою здійснено на 100 відсотків. Наголошую, що ще 17 місяців тому ми про це й мріяти не могли", - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-