Всесвіт має вдесятеро більше галактик, ніж досі вважалося - астрономи

Всесвіт має вдесятеро більше галактик, ніж досі вважалося - астрономи

Відео
Укрінформ
Астрономи, які використовують дані з телескопу NASA/ESA Hubble та інших виконали точний підрахунок кількості галактик у Всесвіті. Група прийшла до висновку, що існує, щонайменше, в 10 разів більше галактик у спостережуваному Всесвіті, ніж вважалося раніше.

Про це повідомляє Phys.Org

"Отримані результати мають явні наслідки для нашого розуміння формування галактик, а також допоможе вирішити давній астрономічний парадокс, чому темне небо вночі", - йдеться в публікації.

Одним з найбільш фундаментальних в астрономії є питання, скільки галактик існує у Всесвіті. Зображення з телескопу Hubble, зароблені в середині 1990-х років, дали перше реальне уявлення кількості галактик. Тепер міжнародна команда під керівництвом Крістофера Конселіче з Університету Ноттінгема (Велика Британія) визначили, що ця цифра як мінімум у десять разів менша за реальність.

Конселіче і його команда дійшли цього висновку, використовуючи глибокі космічні знімки з Обсерваторії, дані з попередньої роботи своєї команди та інші опубліковані дані.

Вони ретельно перетворили зображення в 3D для того, щоб зробити точні вимірювання числа галактик в різний час в історії Всесвіту. Крім того, вони використовували нові математичні моделі, які дозволили їм зробити висновок про існування галактик, які нинішнє покоління телескопів не може спостерігати. Це призвело до усвідомлення того, що близько 90% галактик в спостережуваному Всесвіті насправді дуже слабкі і розташовані занадто далеко, щоб їх побачити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-