Запуск ракети Antares з українським ступенем перенесли на п'ятницю

Запуск ракети Antares з українським ступенем перенесли на п'ятницю

Укрінформ
Запуск ракетоносія Antares, перший ступінь якого розроблено та виготовлено в Україні, перенесено на один день - на 14 жовтня, у зв'язку з можливими наслідками урагану "Метью".

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили в Національному управлінні з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA).

"За погодженням із NASA компанія Orbital ATK перенесла запуск ракетоносія Antares OA-5 на п'ятницю, 14 жовтня", - зазначається в інформаційному листі американського агентства.

У цьому зв'язку змінився також графік інших підготовчих робіт. Зокрема, установка Antares на стартовий майданчик космодрому призначена на середу, 12 жовтня. Старт ракети запланований на 20:51 14 жовтня за часом Вашингтона (03:51 за Києвом). Antares має доставити вантажний супутник Cygnus на Міжнародну космічну станцію. Стиковку апаратів планується провести о 6:05 ранку (13:05 за Києвом) у понеділок, 17 жовтня.

При цьому повідомляється, що перепланування дати запуску космічного корабля було здійснено з урахуванням можливих наслідків урагану "Метью", який вирував у регіоні впродовж вихідних. Оновлений графік залишатиметься чинним за умови успішного завершення всіх передстартових випробувань, а також прийнятних погодних умов під час запуску корабля.

Як повідомляв Укрінформ, раніше запуск Antares із супутником Cygnys на борту був запланований на понеділок, 10 жовтня, а потім перенесений на четвер, 13 жовтня.

Головним розробником ракети-носія Antares є корпорація Orbital Science Corporation (США). Однак апарат створюється в рамках міжнародної кооперації за участю, в тому числі, підприємств України. Зокрема, основна конструкція першого ступеня Antares розроблена Конструкторським бюро "Південне", виготовлена "Південним машинобудівним заводом ім. Макарова" в кооперації з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Київприлад" (Київ), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), а також "ЧЕЗАРА" та "РАПІД" (Чернігів).

Ракета-носій призначена передусім для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію, а також для запуску комерційних і державних космічних апаратів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-