Американська влада офіційно відкликає 1 млн Samsung Galaxy Note 7

Американська влада офіційно відкликає 1 млн Samsung Galaxy Note 7

Укрінформ
Регулятори споживчої безпеки США офіційно оголосили про відкликання смартфонів Samsung Galaxy Note 7 після серії займань, які призвели до травм і матеріального збитку.

Рішення було оприлюднено в четвер, повідомляє інформагентство АР.

"Оскільки цей продукт являє собою надто серйозну небезпеку займання, я закликаю всіх споживачів скористатися цим відкликом не вагаючись", - цитує агентство голову Комісії США з питань споживчої безпеки Елліота Кея.

Напередодні компанія-виробник Samsung вже ініціювала добровільне відкликання смартфонів цієї серії. Натомість її розкритикували через те, що вона одразу не надала чіткої інформації про проблему або в який спосіб її можна розв'язати.

Згодом виробник заявив, що встановив причину інцидентів. "Через помилку під час виробництва на пластини, які знаходяться в акумуляторі телефону, чиниться тиск", - йшлося у звіті. Тиск призводить до зіткнення позитивного й негативного полюсів, в результаті виробляється надлишкове тепло. Водночас, для з'ясування "точних причин" загорання акумуляторів, підкреслили в Samsung, потрібні додаткові дослідження.

Компанія заявила, що проблема охоплює близько 2,5 млн смартфонів по всьому світу. За офіційними оцінками, у США близько 1 млн людей є власниками цих телефонів. Якщо раніше компанія пропонувала замінити телефон, тепер вона надає вибір між заміною або компенсацією його вартості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-