Літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 приземлився у Нью-Йорку

Літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 приземлився у Нью-Йорку

Укрінформ
Літак Solar Impulse 2 з двигуном на сонячних батареях, який здійснює навколосвітню подорож, у суботу, 11 червня, приземлився в Нью-Йорку.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на організаторів проекту.

"Посадку літак здійснив в нью-йоркському аеропорту імені Джона Кеннеді. Перед цим Solar Impulse 2 зробив коло над статуєю Свободи і пролетів над Манхеттеном. За штурвалом літака перебував пілот Андре Боршберг", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до планів, Нью-Йорк - це остання зупинка літака при перетині США. Тепер інший пілот і організатор проекту льотчик-випробувач Бертран Піккар в рамках навколосвітньої подорожі планує здійснити на цьому літаку трансатлантичний переліт. Планується, що він перелетить Атлантичний океан і приземлиться у Північній Африці.

Пілоти Бертран Піккар та Андре Боршберг намагаються облетіти всю Землю на літаку Solar Impulse 2. Їхній вояж розпочався у березні 2015 року зі столиці Об'єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі, пілоти керують літаком по черзі. Наприкінці квітня літак перелетів Тихий океан і приземлився у Каліфорнії. На початку травня літак здійснив переліт з Каліфорнії до Аризони.

Зазвичай Solar Impulse 2 летить зі швидкістю 28 миль на годину, але коли сонце світить найсильніше, він здатний розвинути вдвічі вищу швидкість. Зроблений з карбону, літак важить більше 2200 кілограмів і оснащений 17 тисячами елементів сонячних батарей, які живлять пропелери і заряджають акумулятори. Вночі літак рухається за допомогою заряду акумуляторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-