Вчені створили орігамі-робота, який може видаляти зі шлунку сторонні предмети

Вчені створили орігамі-робота, який може видаляти зі шлунку сторонні предмети

Відео
Укрінформ
Міжнародна команда дослідників з Массачусетського технологічного інституту, Шеффілдського університету і Токійського технологічного інституту створила прототип орігамі-робота, призначеного для безопераційного видалення сторонніх предметів з шлунку людини.

Про це повідомляється на сайті Массачусетського технологічного інституту.

Для створення робота вчені використовували біосумісний матеріал - висушений кишечник свині, який, як правило, використовується в якості оболонки ковбас і сосисок. Однак цей матеріал сам по собі м'який і творцям складного робота довелося обмежитися невеликою кількістю розрізів, уздовж яких робот починає згинатися. Це дозволило домогтися прийнятної жорсткості.

Прямокутний робот, складається гармошкою перпендикулярно своєї поздовжньої осі, а загнуті кути дозволяють йому чіплятися за поверхню. Управління роботом здійснюється за допомогою вбудованого мініатюрного магніту, який "смикає" робота в заданому напрямку під впливом зовнішнього електромагнітного поля. Крім цього, перебуваючи в шлунку робот також використовує для пересування тягу, створювану в воді.

Творці вже випробували робота на силіконовій моделі свинячого шлунку, який був заповнений сумішшю води та лимонного соку, щоб імітувати шлунковий сік. Складеного робота помістили в шлунок у крижаній капсулі. Після її розчинення робот самостійно прийняв вихідну форму, а потім захопив вміщену в шлунок плоску батарейку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-