Хокінг:

Хокінг: "Чорні діри" можуть вести в інший всесвіт

Відео
Укрінформ
Відомий вчений Стівен Хокінг стверджує, що з «чорних дір» може бути вихід в інший всесвіт.

Всесвітньо відомий фізик-теоретик пояснив свої теорії на відкритті ініціативи Harvard’s Black Hole - програми, яка буде спрямована саме на дослідження «чорних дір», повідомляє Daily Mail.

Стівен Хокінг об'єднався з російським мільярдером Юрієм Мільнером і створювачем Фейсбуку Марком Цукербергом, щоб почати наймасштабнішу дослідницьку місію в історії.

Проект вартістю $100 мільйонів, так званий прорив Starshot, передбачає розгортання тисяч крихітних космічних апаратів, обладнаних камерами і передавачами, котрі облетять найближчу до нас зоряну систему і надішлють звідти фотографії.

У разі успіху вчені зможуть визначити, чи є біля Альфа Центаври, зірки системи на відстані близько 25 трильйонів миль, схожі на Землю планети.

Хокінг є директором з досліджень Центру теоретичної космології в Кембриджському університеті в Англії, і протягом останніх декількох років оприлюднив свою теорію про «втрачену» інформацію, яка виявляється втягнутою в «чорні діри».

Він передбачає, що ця інформація може зберігатися в альтернативних всесвітах, і, можливо, не зникає назавжди.

«В рамках ініціативи Гарварда експерти об'єднують зусилля, щоб виростити свого роду культуру людей, зацікавлених в «чорних дірах», -сказав голова Гарвардського відділу астрономії Аві Лоеб.

Фото: nasa.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-