Проект OptimaHouse збільшить вихід на ринок енергоефективних будинків

Проект OptimaHouse збільшить вихід на ринок енергоефективних будинків

Укрінформ
Проект OptimaHouse, який реалізований в Україні, дасть можливість масового виходу на ринок цілої товарної лінійки енергоефективних будинків.

Про це під час круглого столу в Укрінформі повідомив представник ОК "ЖБК "Доступне житло України" (Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Доступне житло України"), керівник програм, член-кореспондент Академії будівництва України Іван Перегінець.  "Проект OptimaHouse - це реальний кейс успішної кластерної міжгалузевої співпраці. Сьогодні житло не є лише будівельним продуктом, а це більш високоіндустріальний продукт, який може скластися лише синергією багатьох компаній, тобто міжгалузевих кластерів, які, на жаль, сьогодні в Україні не дуже розвиваються", - зазначив Перегінець.

Він нагадав, що в Україні на сьогодні вже введено в експлуатацію перший серійний енергоефективний будинок в Україні - OptimaHouse, який було створено на основі європейських концепцій, спеціально адаптованих для українського ринку.

OptimaHouse являє собою компактний сучасний будинок загальною площею 128 кв. м, з мансардним поверхом та терасою, розрахований на проживання сім'ї з трьох осіб. 

Унікальність проекту OptimaHouse полягає у високих показниках енергоефективності, природній вентиляції і оптимальному рівні природного освітлення, повній незалежності від газопостачання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-