Вчені з США створили шолом-симулятор, який завантажує інформацію прямо в мозок

Вчені з США створили шолом-симулятор, який завантажує інформацію прямо в мозок

Відео
Укрінформ
Каліфорнійські вчені з лабораторії HRL створили новий шолом-симулятор, який здатний безпосередньо завантажувати інформацію у свідомість (а саме в певні ділянки мозку, що відповідають за ті чи інші функції), фактично дозволяючи пацієнтові пасивно здобувати навички.

Про це повідомляє Dazed.

«Наша система перша у своєму роді. Це мозковий симулятор. Так, звучить досить футуристично, але в основі цієї системи лежать наукові дослідження. Конкретне завдання, яке ми використовували в якості прикладу, - здатність керувати літаючим засобом, так як під час цього задіяно і моторику, і когнітивне мислення. Справа в тому, що наш мозок змінюється, коли ми вивчаємо нову інформацію - це називається нейропластічность», - розповідає доктор Меттью Філліпс.

Шолом випробовували на пілотах-початківцях. Результати показали, що група, якій видали справжні симулятори, виступила на 33% ефективніше у порівнянні із тими, кому дісталися звичайні шоломи. Результат, звичайно, не дуже значимий, але Філліпс впевнений, що цей прилад почнуть використовувати для того, щоб, наприклад, вивчати іноземні мови або готуватися до іспитів.

«Справа в тому, що наша система направляє інформацію в певні ділянки мозку, - уточнює професор. - Метод сам по собі старий, але розвинувши його, ми виявили, що стимуляція мозку найбільш ефективна саме під час вивчення чого-небудь».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-