Експосадовцю Сил логістики ЗСУ оголосили ще одну підозру

Експосадовцю Сил логістики ЗСУ оголосили ще одну підозру

Укрінформ
Колишньому начальнику Центрального управління продовольчого забезпечення тилу Командування Сил логістики ЗСУ повідомили про підозру у декларуванні недостовірної інформації.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу генпрокурора експосадовцю інкримінують ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації).

За даними слідства, колишній посадовець ЗСУ умисно вніс завідомо недостовірні відомості до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави.

У щорічній декларації за 2022 рік у розділі «Грошові активи» він відобразив готівкові кошти на загальну суму понад 2 млн грн.

Однак, відповідно до поданої ним щорічної декларації за 2020 рік, грошові активи у вигляді готівкових коштів у нього та членів його сім’ї були відсутні.

Згідно з відомостями Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, сукупний розмір доходів підозрюваного та членів його сім’ї за 2021 та 2022 роки становить 1,70 млн грн.

Разом з цим, відповідно до виписок по банківських рахунках, витрати на проживання підозрюваного та членів його сім’ї за цей період становлять 1,74 млн грн.

Читайте також: Суд арештував підозрюваного у незаконному збагаченні ексчиновника ЗСУ

Це свідчить про фінансову неспроможність заощадити задекларовані за 2022 рік грошові кошти на загальну суму 2 076 175,40 грн.

Як нагадали в Офісі генпрокурора, раніше цьому ж експосадовцю була повідомлена підозра у незаконному збагаченні на майже 58 млн грн (ст. 368-5 КК України).

Підозрюваному обрали запобіжний захід. За клопотанням прокурора на незаконно набуті активи судом накладено арешт.

Як повідомляв Укрінформ, 21 березня 2024 року правоохоронці викрили на незаконному збагаченні колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних Сил України, а 25 березня повідомили про його арешт.

Чиновник у 2022-2023 роках набув необґрунтованих активів на суму майже 58 млн грн. Зокрема йдеться про автомобіль, квартиру в Києві, 53 земельні ділянки на території України та інше майно.

За даними Укрінформу, йдеться про Олександра Козловського.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-