Міжнародна коаліція за повернення дітей: Україна представила конкретні проєкти

Міжнародна коаліція за повернення дітей: Україна представила конкретні проєкти

Укрінформ
Українська сторона на засіданні міжнародної коаліції презентувала конкретні заходи щодо повернення незаконно депортованих і примусово переміщених Росією дітей.

Про це повідомили в Офісі Президента, передає Укрінформ.

На другому засіданні Міжнародної коаліції за повернення українських дітей радниця - уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук розповіла про проєкт інформаційної підтримки.

«Ми повинні гучно розповідати про злочини депортації українських дітей та про всі зусилля, яких докладає світова спільнота й Україна, щоб подолати це явище. Інформаційна кампанія «Викрадені голоси» вже допомогла нам привернути увагу світу до цієї теми», - зауважила вона.

Голова Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова представила проєкт реінтеграції дітей.

Зазначається, що за підсумками засідання десятки країн висловили готовність брати активну участь у реалізації цих ініціатив.

Читайте також: На підконтрольну Україні територію повернули ще чотирьох дітей

Як повідомлялося, у жовтні минулого року на зустрічі радників з національної безпеки та зовнішньої політики представники Канади запропонували створити коаліцію країн, що сприятиме поверненню депортованих Росією українських дітей. Ініціатива стала продовженням програми Bring Kids Back UA, ініційованої Президентом Володимиром Зеленським.

У лютому Міжнародна коаліція за повернення українських дітей розпочала роботу та представила рамковий документ своєї діяльності. Діє вона на чолі з Україною та Канадою.

На сьогодні учасниками коаліції є 35 держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-