Гендиректор Укрінформу відвідав у лікарні власкора Ольгу Звонарьову, поранену під час обстрілу Запоріжжя

Гендиректор Укрінформу відвідав у лікарні власкора Ольгу Звонарьову, поранену під час обстрілу Запоріжжя

Відео
Укрінформ
Поранену 5 квітня під час російської атаки Запоріжжя журналістку Укрінформу Ольгу Звонарьову відвідали генеральний директор агентства Олексій Мацука та її колега-фотокореспондент Дмитро Смольєнко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час відвідин вони передали їй слова підтримки й поцікавилися станом здоров'я.

"Стан пацієнтки був досить важкий, пов'язаний із масивною травмою та крововтратою. Без надання медичної допомоги існувала загроза життю. Однак нами було зроблено все своєчасно і в повному обсязі", – сказав виконувач обов'язків директора лікарні екстреної швидкої медичної допомоги Петро Риженко.

Як повідомив завідувач інтенсивної терапії №1 Запорізької лікарні №5 Андрій Овчаренко, "зараз у хворої спостерігається позитивна динаміка, стан стабільний, пацієнтка перебуває в свідомості, скарг немає".

За словами лікаря, за місяць-два Ольга Звонарьова повернеться до роботи.

Ольга каже, що під час вибуху її дуже сильно відкинуло.

«Після перших трьох вибухів, коли працювали на місці, туди з'їжджалися ДСНС, поліція була на місці. Всі почули четверту ракету, почали бігти. Але вона настільки швидко прилетіла, що я впала біля автівки, яка стояла поруч. Впала на бік. Той бік, на якому лежала, непошкоджений, а зверху – посічений. Бачила, що у автівках потріскалося скло, витікав бензин. Дякую колегам, медикам, які були поруч. Вони дуже швидко зорієнтувалися, наклали турнікети, викликали швидку. Знаю, що було поранення в колежанки. Але дякуючи тому, що на місці були люди, вдалося уникнути загиблих на тій локації, де ми були…», - розповіла вона генеральному директору Укрінформу.

Фото: Фейсбук Олексій Мацука

Кореспондентці встановили апарат Ілізарова. «Є уламок у шлунку. Але сказали, що діставати його поки не треба. Уламки з ноги та руки дістали. Кістка перебита на стегні, там стоїть апарат Ілізарова і пластина», - сказала Ольга.

Загалом п'ятеро постраждалих після атаки по Запоріжжю 5 квітня досі у лікарнях. Одна жінка у тяжкому стані, три чоловіки та жінка - у стані середньої тяжкості.

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня під час ракетного обстрілу Запоріжжя була важко поранена кореспондентка Укрінформу Ольга Звонарьова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-