Онлайн навчається 900 тисяч учнів, щонайменше половину треба повернути у школи - Лісовий

Онлайн навчається 900 тисяч учнів, щонайменше половину треба повернути у школи - Лісовий

Укрінформ
Онлайн навчається 900 тисяч школярів, мета - перевести на очне навчання щонайменше половину цієї кількості.

Про це під час презентації «Шкільні укриття: нові правила розподілення коштів» розповів міністр освіти та науки Оксен Лісовий, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо 900 тисяч учнів, які здобувають дистанційно освіту, понад 600 тисяч здобувають її в Україні, близько 250 тисяч учнів здобувають освіту за кордоном, ще 900 тисяч навчаються у змішаному форматі - позмінно, або у змішаних класах. Ключові завдання нашого проєкту «Школа офлайн» - створити всі необхідні умови, щоб якомога більше дітей змогли повернутися в клас. Мета на цей рік - удвічі зменшити кількість дітей, які навчаються виключно офлайн», - сказав Лісовий.

Міністр наголосив, що ключовим пріоритетом повернення дітей до очного навчання є безпека.

Він нагадав, що торік уряд виділив на облаштування укриттів в навчальних закладах 1,5 млрд грн, наразі є 310 проєктів по облаштуванню або будівництву цих сховищ. Втім, за його словами, не всі були завершені, частина очікує субвенції цього року.

На 2024 рік, як додав Лісовий, уряд виділив 2,5 млрд грн на облаштування укриттів, також змінений механізм розподілу цієї субвенції.

«Громади подають проєкт напрямку через систему DREAM, пріоритет для будівництва бомбосховищ отримують заклади освіти в громадах з високим та помірним ризиком», - сказав Лісовий.

Читайте також: В Україні вже реалізується три проєкти по відновленню освітньої інфраструктури - Кубраков

Крім того, як додав він, запроваджується ще низка рішень. За його словами, зараз щонайменше 121 тисяча школярів навчаються дистанційно не за місцем свого фактичного перебування, тобто учні, які виїхали, до прикладу, з Донецької або Херсонської областей у західні регіони країни, не відвідують освітні заклади у місці свого перебування, а продовжують дистанційне навчання у своїх школах. За словами міністра, якість навчання при цьому невисока, і постає задача залучити дітей в освітні заклади за місцем перебування. Це важливо і для психологічного комфорту, розвитку дітей, їх соціалізації, зазначив Лісовий.

Як повідомляв Укрінформ, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що пріоритетом уряду є створення безпечних умов для очного навчання для 300 тисяч школярів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-