Кремінь: Нині переживаємо величезний інтерес і захоплення українською

Кремінь: Нині переживаємо величезний інтерес і захоплення українською

Укрінформ
Наразі Україна переживає величезний інтерес і захоплення українською мовою: в українців спостерігається стрімкий перехід на рідну мову, у них зріс інтерес до української книги.

Про це Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив під час форуму «Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З початку повномасштабного вторгнення Україні вдалося зробити неймовірне. Ми переживаємо величезний інтерес і захоплення українською мовою», - зазначив Кремінь.

Він наголосив, що в Україні також є величезна мережа мовних курсів. За його словами, наразі в українців спостерігається стрімкий перехід на українську мову.

Кремінь додав, що в українців також зріс інтерес до української книги. Водночас він зауважив, що в Україні не вистачає вчителів та працівників бібліотек.

Читайте також: Мовний омбудсмен обговорив з представниками СКУ забезпечення українською мовою освіти за кордоном

Уповноважений із захисту державної мови зазначив, що в Україні функціонує мережа обласних і місцевих мовних програм.

«Тільки із початком повномасштабного вторгнення в Україні з'явилося близько 100 таких програм. На Херсонщині 37 місцевих програм навіть в тих адміністраціях, які управляють всіма процесами дистанційно», - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 15 березня 2024 року схвалив розроблену Міністерством культури та інформаційної політики Державну цільову національно-культурну програму забезпечення всебічного розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на період до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-