Українські полярники показали, як стрибає горбатий кит в Антарктиці

Українські полярники показали, як стрибає горбатий кит в Антарктиці

Відео
Укрінформ
Українські науковці показали стрибок молодого представника горбатих китів в Антарктиці. Хоча стрибають вони нерідко, але зафіксувати це на відео є справжнім везінням.

Як передає Укрінформ, про це Національний антарктичний науковий центр повідомив у Фейсбуці та оприлюднив відео, на якому з води виринає молодий кит.

Горбаті кити вважаються найбільш стрибучим серед свого підряду вусатих китів. Це один із типів їхньої поведінки на поверхні води - усього ж їх існує майже 20, за даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США.

Під час стрибків кити можуть обертатися за чи проти годинникової стрілки, або просто падати на спину чи на бік.

Науковці мають кілька припущень, навіщо вони це роблять: хочуть позбутися паразитів, які населяють їхню шкіру, почухатися об воду, зменшити подразнення; комунікують між собою, оскільки звук стрибка чутно досить далеко.

«Але це лише гіпотези, тому що ми й досі дуже мало знаємо про цих найбільших тварин планети, сильно винищених людиною під час китобійного промислу», - зауважили українські полярники.

Читайте також: Українські полярники вперше задокументували зустріч із фінвалом

Наразі українські вчені активно долучаються до вивчення китоподібних в Антарктиці. На станції «Академік Вернадський» у 2018 році започаткували комплексну програму їхнього дослідження, яка включає фотоідентифікацію, відбір біопсій та запис звуків китів.

Як повідомляв Укрінформ, на дослідницькому криголамі «Ноосфера» стартувало нове міжнародне дослідження життя на морському дні Антарктики, що розпочинає новий напрям наукової співпраці України й Польщі.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-