Прямі контракти з виробниками економлять 15-20% вартості товарів для Сил оборони - Жумаділов

Прямі контракти з виробниками економлять 15-20% вартості товарів для Сил оборони - Жумаділов

Укрінформ
Переважна більшість виробників, які постачають товари для потреб Сил оборони - це українські виробники, а завдяки контрактам безпосередньо із виробниками вдається зекономити 15-20% вартості товарів.

Про це повідомив гендиректор ДП «Державний оператор тилу» Арсен Жумаділов, передає Укрінформ із посиланням на Українське радіо.

«Переважна більшість контрагентів, з якими ми підписуємо договори, які виграють наші процедури, що оголошуються в електронній системі Prozorro - це наші українські виробники. І це хороша новина. Ми пріоритизуємо взаємодію саме з нашими виробниками з кількох причин. По-перше, це коротке логістичне плече. Ми точно розуміємо, що ці постачальники тут, їхні виробничі потужності тут, відповідно, не потрібно витрачати час, щоб довезти готову продукцію з третіх країн. Друге - це, як правило, нижча ціна, ніж ціни на імпортну продукцію. І третє - ми говоримо про те, що до 40% тих коштів, які оплачуються таким виробникам, повертаються в тому чи іншому вигляді до державного бюджету у вигляді податків та зборів», - повідомив Жумаділов.

Також він зазначив, що завдяки контрактам безпосередньо з виробниками вдасться зекономити 15-20% вартості товарів, і переважна більшість виробників дотримуються термінів, стандартів та графіків постачання.

Читайте також: Харчування військових: Державний оператор тилу уклав перші договори

«Ми розуміємо, що завдяки контрактам безпосередньо з виробниками нам вдасться зекономити орієнтовно 15-20% вартості товарів. Тобто, якщо ми говоримо про загальний річний бюджет у 40-45 млрд, і якщо орієнтовно 25 млрд ми будемо торгувати напряму у виробників, то матимемо економію орієнтовно 5 млрд грн. І в даному випадку говоримо про економію без шкоди для якості. Коли це будуть контракти безпосередньо з виробниками, то ми точно зможемо проконтролювати якість як на базі відвантаження, так і при прийманні. Це кращий і ретельніший спосіб, ніж воно є зараз, коли це відбувається через посередників», - вважає керівник ДОТ.

Як повідомляв Укрінформ, за три місяці роботи Державний оператор тилу уклав 87 договорів на суму 12 млрд грн. Завдяки конкурентним торгам ДОТ вдалося заощадити 2,9 млрд грн порівняно з цінами до початку його роботи.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-