В Івано-Франківську за підтримки NEFCO відкрили соціальний гуртожиток для переселенців

В Івано-Франківську за підтримки NEFCO відкрили соціальний гуртожиток для переселенців

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську відкрили соціальний гуртожиток для переселенців.

Про це повідомляє Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, передає Укрінформ.

«Сьогодні на базі гуртожитку № 2 Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулось відкриття соціального гуртожитку для людей, які потерпіли від збройної агресії Росії та були змушені покинути свої домівки», - йдеться у повідомленні університету.

Тут зауважили, що реконструкцію житла для переселенців реалізували в рамках проєкту «Підтримка ЄС нагальних потреб з розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні, що фінансується Європейським Союзом і реалізується під управлінням NEFCO, північної екологічної фінансової корпорації».

«Важливий крок задля створення належних умов проживання внутрішньо переміщених осіб став можливим завдяки 100-відсотковому фінансуванню NEFCO», - наголосив міський голова Руслан Марцінків під час відкриття гуртожитку.

Читайте також: Повернути людей: що ми можемо запропонувати біженцям та ВПО

Зазначається, що до реконструкції гуртожиток був законсервований, тому перших ВПО тут прийняли в доволі спартанських умовах.

В Івано-Франківську за підтримки NEFCO відкрили соціальний гуртожиток для переселенців / Фото: nung.edu.ua

«Сьогодні ми щасливі, що завдяки енергоефективній реконструкції можемо запропонувати 150 переселенцям понад 30 комфортних світлих номерів зі смарт-кухнями, сучасними меблями, побутовою технікою, санвузлами. Наші люди, знедолені російським агресором, повинні почуватись у безпеці та затишку», - переконаний ректор університету Ігор Чудик.

За офіційною інформацією, в Івано-Франківській громаді нині проживає близько 40 тисяч переселенців. Від початку війни на Прикарпатті прийняли більше 150 тисяч ВПО.

Як повідомляло агентство, на Прикарпатті стартує проєкт із будівництва 200 квартир для переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-