Ексклюзивні матеріали

Ексклюзивні матеріали "Укрінформу"

Укрінформ
Це розсилка ексклюзивних матеріалів “Укрінформу” за тиждень.

Фото тижня:

Тривожні ранки, Туск у Києві та вʼязана мапа України

Життя під час війни фіксують фотокореспонденти Укрінформу.

Інтерв’ю і публікації:

Політика

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України

Глава МЗС Дмитро Кулеба в бліц-інтерв'ю Укрінформу пояснив, яку користь для України та українсько-угорських відносин принесла шестигодинна зустріч на Закарпатті з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сійярто.

Світ

Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців

Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді вчетверте відвідує Україну від початку повномасштабного вторгнення. В інтервʼю Укрінформу він відверто зізнається, що переживає через звикання світу до нашої війни, та закликає солідаризуватися одне з одним тих, хто лишився, і тих, хто був змушений покинути країну.

Економіка

Олександр Новицький, голова ДІАМ

Реформа системи державного архітектурно-будівельного контролю в Україні припала на передвоєнний 2021 рік. Тож становлення Держінспекції архітектури та містобудування - нового органу, що прийшов на зміну Державній архітектурно-будівельній інспекції, - відбувалося, по суті, в умовах великої війни. Безперечно, далеко не всі задоволені змінами: декого не влаштовує, що тепер стало менше можливостей “вирішити питання” через зв’язки та гроші, інші ж навпаки переконані: реформа була суто косметичною й радикального оновлення після “зміни вивіски” ДАБІ на ДІАМ не відбулося, корупційні лазівки та ризики залишилися. Олександр Новицький, якого торік у червні Уряд призначив головою ДІАМ, із останнім твердженням категорично не погоджується. Свої аргументи він навів в інтерв’ю Укрінформу.

Російська пропаганда

Джейд Макглінн, британська дослідниця російських гібридних загроз

Доктор Джейд Макглінн, науковий співробітник кафедри воєнних досліджень Королівського коледжу Лондона тривалий час досліджує питання шкідливих інформаційних операцій та інших гібридних загроз із боку Росії. В інтерв’ю Укрінформу вона поділилася думками про особливості нинішніх наративів російської пропаганди, майбутні президентські вибори в США, недостатню рішучість європейських політиків щодо РФ, а також дала поради для стратегічних комунікацій України у контексті змін політичного ландшафту на Заході та ситуації на фронті.

Війна

Юрій Курчінішвілі, 20-річний музикант, який тричі ходив у ТЦК

Ми познайомилися з Юрком Курчінішвілі в одному з київських шпиталів, куди я прийшла із волонтерською групою. Когось з хлопців привезли зі шпиталю з Дніпра, як тих двох бравих колумбійців з Іноземного легіону, когось – із Покровська, а когось медичною авіацією «спустили» прямо в Київ.

Топ відео:

Війна: Гість сьомої програми Костянтина і Влади Ліберових «Станція Краматорськ» — колишній шеф-кухар, а сьогодні командир мінометного взводу знаменитої 3-ї окремої штурмової бригади Роман Герасименко з позивним "Гєрич".

У цьому випуску йшлося про таке:

  • Як російські ІПСО впливають на кількість добровольців до 3-ї штурмової
  • "Якщо ми не закінчимо війну, то доведеться воювати нашим дітям і внукам"
  • Ставлення військових до законопроєкту про мобілізацію
  • Що найстрашніше на війні
  • Яка мотивація воювати у ворога
  • Як 3-тя штурмова ламає стереотипи і «совок» в армії
  • Як змінилися ЗСУ за 2 роки повномасштабної війни
  • Чому російське ІПСО не працює на військових
  • Чи зможе Україна перемогти без західної допомоги

Чи потрібно завдавати ударів по Москві

Повернення додому: В Україну з російського полону повернули 207 захисників

31 січня, під час 50-го обміну полоненими, звільнено 207 осіб - військових ЗСУ, Національної гвардії, Прикордонної служби, Нацполіції – рядових, сержантів та офіцерів. Серед них - захисники Маріуполя, військові, які були на «Азовсталі», острові Зміїному, Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямах. «Далі у повернених воїнів – тепла вечеря, отримання чистого одягу, медичний огляд, відновлення документів, банківських карток та реабілітація», – написав омбудсмен Дмитро Лубінець. Чи є серед них ті, кого мали повернути в Україну 24 січня, дивіться у нашому відео.

Охорона здоров’я: Хвороба Х. Чи готова Україна і чи правда, що смертність буде в 20 разів більшою?

Загадкова хвороба Х. Її обговорення на сторінках ЗМІ не стихає. Після уроків ковіду людство вирішило краще підготуватися до наступної пандемії. Укрінформ з'ясовував, що для цього робить Україна? І що може стати новим "вірусом Х"?

Новини, які можуть вплинути на події в країні:

Війна: Росія застосовує снаряди КНДР на фронті в Україні - ГУР

Фейки: Голова комітету ВР зі свободи слова прокоментував фейки про звільнення Залужного

Закон: Справа про ₴3,9 мільйона активів: поліція Києва проведе службове розслідування

До зустрічі наступної п’ятниці!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-