Рада ухвалила закон про пріоритетні напрями розвитку науки, техніки та інновацій

Рада ухвалила закон про пріоритетні напрями розвитку науки, техніки та інновацій

Укрінформ
Верховна Рада України ухвалила в цілому закон про внесення змін до деяких законів України щодо пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності.

Про це повідомив народний депутат України від парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що законодавча ініціатива №10307 була підтримана 275 голосами народних депутатів

Документом пропонується актуалізувати чинні пріоритети напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності в Україні з урахуванням воєнного стану.

Водночас пропонується окремо визначити в пріоритетах сегмент національної безпеки і оборони.

Законом передбачено надання уряду доручення щодо формування та подання оновленого пакету проєктів законів про визначення пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та напрямів інноваційної діяльності, спрямованих на повоєнну відбудову України, з визначенням конкретних механізмів їх забезпечення.

Читайте також: Європейський інститут інновацій та технологій відкриває в Україні хаб

Очікується, що реалізація закону забезпечить виконання державних програм, науково-дослідних та конструкторських робіт у відповідності з чинними пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки, пріоритетними напрямами інноваційної діяльності.

Уряду надається термін для забезпечення розроблення в установленому порядку нових пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки на довготривалий період з урахуванням вимог законодавства та потреб сьогодення. Це сприятиме розвитку науки і техніки в Україні та інноваційної діяльності з урахуванням дії воєнного стану та необхідності розвитку сфер національної безпеки і оборони та відродження економіки держави в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-