Мінреінтеграції спільно з Фондом генсека ООН презентували проєкт для молоді зі сходу

Мінреінтеграції спільно з Фондом генсека ООН презентували проєкт для молоді зі сходу

Фото
Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з Фондом генерального секретаря ООН з розбудови миру дали старт проєкту "Залучення молоді зі сходу України до сприяння соціальної згуртованості, національної єдності та культури діалогу".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, презентація відбулася в Будинку уряду.

"Сьогодні ми розпочинаємо практичну реалізацію проєкту, який спрямований на нашу молодь. Ми зараз говоримо безпосередньо про три області – Донецьку, Луганську та Херсонську, але ми говоримо в контексті реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій, я вважаю, що саме ця група і саме цей напрям є пріоритетним. Якщо ми хочемо провести реінтеграцію завтра, нам треба працювати з молоддю сьогодні", – зазначила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Вона підкреслила, що це перший в Україні проєкт, який реалізовуватимуся у взаємодії з Фондом генсекретаря ООН з розбудови миру. За словами Верещук, він триватиме 18 місяців, а перші результати з’являться вже у квітні 2022 року. Окрім цього, вона поінформувала, що проєкт фінансуватиметься Фондом генсека ООН, а його бюджет становить два мільйони доларів.

Так, ключовим бенефіціаром від України є Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій держави Крім того, у реалізації також візьмуть участь Міністерство молоді та спорту, Міністерство культури та інформаційної політики, молодіжні центри та громадські об‘єднання.

Проєкт сфокусований на молодь з Донецької, Луганської та Херсонської областей, яка проживає поруч з тимчасово окупованими територіями. Крім того, у його межах буде підтримано діяльність Українського національного центру розбудови миру.

Читайте також: Верещук: МОН має напрацювати єдиний варіант атестації для громадян з ТОТ

Очікується, що сотні молодих людей візьмуть участь у тренінгах та діалогових ініціативах, що сприятиме розбудові миру.

Фото: Олена Худякова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-