“Посли

“Посли" Вселенського патріарха готові до діалогу з релігійними організаціями в Україні

Укрінформ
Екзарх Вселенського патріархату в Україні, архієпископ Даниїл Памфлійський із США запевнив, що разом із єпископом Іларіоном Едмонтонським з Канади прибули до Києва, аби здійснити ще більше кроків на шляху до єднання української православної церкви.

Про це він заявив під час зустрічі з Президентом Петром Порошенком у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми приїхали сюди (у Київ - ред.) не для того, щоб розділити українське православ’я, а навпаки, зробити ще більше кроків для того, щоб принести всім бажане єднання для Української православної церкви. Ми готові до чіткої співпраці з УПЦ Київського патріархату, звісно, готові до діалогу і доброї співпраці з Українською православною церквою в лоні Російської православної церкви, а також з Українською автокефальною православною церквою”, - сказав архієпископ Даниїл.

Він також запевнив, що з єпископом Іларіоном не мають “жодних пересторог”, щоб зустрітися із представниками різних релігійних організацій, почути їхню думку і конструктивно з ними співпрацювати.

Крім того, архієпископ додав, що плануються також зустрічі і з представниками органів влади.

“Далі перед нами багато роботи. Ми розпочнемо нашу місію якомога швидше, уже призначили кілька зустрічей із різними представниками релігійних організацій в Україні. Приступаємо до співпраці”, - додав архієпископ Даниїл.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні. 19 квітня Верховна Рада підтримала це звернення.

Читайте також: Україна вже на фінішній прямій отримання Томосу - Порошенко

Пізніше Порошенко заявив, що Вселенський патріархат розпочав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві.

2 вересня на Архієрейському соборі в Стамбулі єпископи ухвалили рішення, що Вселенський патріархат може надавати автокефалію без будь-яких погоджень.

7 вересня Вселенський патріарх призначив в Україну двох екзархів у рамках підготовки до надання автокефалії українській православній церкві.

РПЦ виступає проти надання автокефалії українській церкві.

Фото: сайт Президента 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-