Затриманий на Донбасі Агеєв підтвердив службу в Збройних силах РФ

Затриманий на Донбасі Агеєв підтвердив службу в Збройних силах РФ

Укрінформ
Затриманий на Донбасі росіянин Віктор Агеєв підтвердив, що був відправлений воювати на боці бойовиків на Донбасі після підписання контракту на службу в Збройних силах РФ.

Про це він заявив в інтерв'ю «ТСН».

«Я – військовослужбовець... Частина ВПС № 65246... Допомагати поїхав «Луганській народній республіці», - розповів він.

За словами Агеєва, він сам захотів їхати на Донбас «захищати братський народ». Дозвіл попросив у своїй частині  (№65246, розташована в місті Новочеркаськ, це полк зв'язку і навчальний центр Повітряно-космічних сил Росії). Там йому сказали, що «можна підписати контракт вже в «ЛНР» и продовжувати служити на Донбасі.

Агеєв розповів про свою частину в РФ: «Військово-повітряні сили. Коли я строкову службу проходив, то ми якихось особливих задач не виконували. Були якісь наряди, внутрішня служба. Контрактники там працювали по своїй програмі, а ми просто для підтримки казарми. Служба була нудна. Я там особливо не перебував. Перед тим, як поїхати в Луганськ, я в Ростові довго не перебував. Одразу сюди поїхав».

Агеєв підтвердив, що в березні 2017 приїхав в Ростовську область і підписав контракт на службу в Збройних силах РФ. Затриманий росіянин приїхав у свою частину, пробув там чотири дні, підписав контракт і одразу був відправлений на Донбас.

Агеєв не знає, чому так швидко після підписання контракту був відправлений на Донбас: «Мабуть відправка була. Я не заглиблювався у це питання. Відправили і відправили. Гроші платять і... Служба є служба».

«Коли я приїхав (у Луганськ – ред.), то там вже люди були. Конкретно мені жодної задачі не ставили. Привезли і сказали: «На кілька днів, хлопців підмінити, а потім назад поїдете». І виявилося, що ми там не чотири дні провели, а до самого моменту... Майже місяць були. Ну, яка задача була конкретно, я не знаю. Спостерігали. Несли внутрішню службу. Грубо кажучи, себе охороняли на цьому об'єкті. Старший там щось записував. У нього був журнал. Я не знаю, я туди не втручався», - розповідає Агеєв.

За словами російського військового, зарплата була по 15 тисяч рублів на місяць (приблизно 6,5 тисяч гривень). Він також повідомив, що в контракті, підписаному в Росії, за ним зберігається зарплата в 23 тисячі рублів. Отже, загальна сума щомісячних статків "тих, кого там немає" становить 38 тисяч рублів або приблизно 16 тисяч гривень.

Читайте також: У МЗС РФ заявили, що "переймаються долею" затриманого на Донбасі Агеєва

Нагадаємо, 27 червня стало відомо, що на Луганщині у полон потрапив російський військовий-контрактник Віктор Агеєв.

Це сталося в результаті операції українських військових, які помітили біля своїх позицій роботу ворожої розвідгрупи. Як з'ясувалося, ДРГ готувалася до переходу лінії розмежування, тож командир українського підрозділу вирішив спрацювати на випередження.

Росіянин Віктор Агєєв та ще троє здались українцям без бою, коли на них була організована засідка. Головним призом операції мав стати російський інструктор роти, спецпризначенець Олександр Щерба, відомий як Алекс, якого українські спецслужби «вели» майже від самого початку війни. Проте Алекс, потрапивши у засідку, розпочав стрілянину. В результаті, його разом із супутником було вбито.

У свою чергу затриманий Агеєв після 10 хвилин допиту почав здавати своїх поплічників та командирів із так званої четвертої бригади терористичної «ЛНР», де командування очолюють росіяни.

Російське військове відомство офіційно заявило що Агєєв був звільнений в запас в травні минулого року, а контрактну службу Агеєв не проходив. Пізніше в «ЛНР» повідомили, що внесли Агеєва в списки на обмін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-