Рада запровадила європейські дозвільні процедури на будівництво

Рада запровадила європейські дозвільні процедури на будівництво

Укрінформ
Ухвалений Верховною Радою закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення містобудівної діяльності» (4733-1) сприятиме запровадженню європейського підходу до дозвільно-погоджувальних процедур у будівництві.

Так віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував прийняття цього документа, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Закон скасовує категорії складності будівництва, а також такий дозвільний документ, як декларація. Тепер 80% об’єктів будуть зводити на підставі повідомлення про початок будівництва і прийняття в експлуатацію, а інші 20% - на підставі дозволу, що унеможливить виникнення незаконних забудов», - сказав  Зубко. 

З прийняттям у 2011 році Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» було запроваджено будівництво в залежності від категорії складності об’єкта на підставі дозволу або за декларативним принципом. Закон штучно розділив об’єкти будівництва трьох класів наслідків на п’ять категорій складності та встановив різний порядок оформлення дозвільної документації. Наприклад, об’єкти із середнім класом відповідальності можна розпочинати будувати як за декларативним так і за дозвільним принципом. Це створило простір для зловживань та будівельних афер з боку недобросовісних забудовників.

Як повідомлялося, законопроект 4733-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення містобудівної діяльності" народні обранці ухвалили сьогодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-