Геращенко прокоментувала заяву Міятович про

Геращенко прокоментувала заяву Міятович про "неправомірне" закриття "Дождя"

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко порадила представнику ОБСЄ Дуні Міятович звернути увагу на блокування роботи українських телеканалів у РФ та на Донбасі, а не перейматися долею російського телеканалу "Дождь".

Про це Геращенко написала у Facebook.

"В РФ не працює ЖОДЕН український телеканал. ЖОДЕН. Чомусь це ніколи не хвилювало і не хвилює ані вельмишановну пані Дуню Міятович і ОБСЄ, ані жодну міжнародну журналістську організацію. А чому так? Адже в РФ проживає велика українська діаспора, яка налічує мільйони людей, десятки тисяч українців там працюють, сотні - виїхали внаслідок розв'язаної РФ агресії на Донбасі. Вони мають право на українську мову і українські телеканали, але їх немає в жодному кабелі. Так само блокуються українські телеканали на окупованому Донбасі і в Криму. Де гучні заяви з цього приводу? Більше того, порушення свободи слова на окупованих територіях не входить в різні моніторинги, в т ч РЄ /Ради Європи - ред/ і т.д., бо ж, мовляв, туди не пускають моніторингові місії, а отже, інформації не може бути в звітах", - написала Геращенко.

Вона також зауважила, що присутні іноземні телеканали в українському медіа-просторі мають дотримуватися українського законодавства, якщо ретранслюються в Україні.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович вступила у дискусію з народним депутатом України, головою постійної делегації України у ПАРЄ Володимиром Ар'євим відносно, на її думку, неправомірного закриття в Україні російського телеканалу "Дождь".

Також повідомлялося, що Комітет захисту прав журналістів, що базується в Нью-Йорку, закликав українську владу негайно скасувати розпорядження про заборону мовлення на території України російського телеканалу "Дождь".

Національна рада заборонила ретрансляцію російського телеканалу "Дождь" в Україні 12 січня  через порушення вимог закону про рекламу, а також Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-