СБУ знайшла анонімів, які побажали смерті бійцям АТО в госпіталі

СБУ знайшла анонімів, які побажали смерті бійцям АТО в госпіталі

Укрінформ
СБУ знайшла авторів анонімної листівки, які побажали смерті військовим, які перебувають на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону в Харкові.

Про це у Facebook повідомив речник СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

7 грудня учні профтехучилища передали у військовий госпіталь листівку. На ватман у формі серця хлопці прикріпили паперові квіти у формі сердечок з побажаннями бійцям. На одному з них волонтери громадської організації "Сестра милосердя АТО", які допомагають військовослужбовцям, помітили напис з прокльонами і прославлянням "Новоросії" і так званої ХНР.

Оперативники СБУ встановили тих, хто безпосередньо розписав "сердечко".

Ними виявилися хлопець і дівчина 16 і 15 років відповідно, учні однієї з навчальних груп Державного професійно-технічного навчального закладу "Харківське вище професійне училище будівництва". Обидва – місцеві мешканці м. Харкова і Харківської області", – написав Абдула.

За його даними, хлопець написав листівку, оскільки відчуває особисту неприязнь до одного з добровольчих батальйонів і в цьому році посварився з представниками добробата на ґрунті футбольних уподобань. В СБУ зазначили, що своє послання хлопець адресував представникам конкретного підрозділу.

Про мотиви 15-річної учениці, яка, за даними СБУ, також брала участь у створенні листівки, поки невідомо. Дівчина хворіє і перебуває вдома, в селі, в одному з районів області.

Співробітники СБУ провели з персоналом училища бесіду.

"За результатами проведеної Управлінням СБУ роз'яснювально-профілактичної роботи, адміністрацією навчального закладу застосовані заходи дисциплінарного впливу до класного керівника навчальної групи, де навчаються автори листів, а також до заступника директора училища з виховної роботи", – цитує сайт Гордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-