Троян: Нацполіція вимагатиме арешту грабіжників з Княжичів

Троян: Нацполіція вимагатиме арешту грабіжників з Княжичів

Укрінформ
Національна поліція вимагатиме арешту членів угрупування крадіїв, яке спровокувало смертельну стрілянину у Княжичах.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів т.в.о. Голови Національної поліції України Вадим Троян.

«Наразі вони затримані. Ми відпрацьовуємо з ними слідчі дії і паралельно проводимо оперативні заходи, аби підкріпити докази слідством, після чого добиватимемося їх арешту», - сказав Троян.

Тим часом, за його словами, усі необхідні експертизи тіл загиблих у Княжичах правоохоронців мають бути завершені вже сьогодні, після чого їх віддадуть рідним.

«Ми очікуємо, що тіла померлих передадуть рідним сьогодні, після чого пройдуть похорони. Я говорив про це із ГПУ», - сказав Троян.

Він додав, що Національна поліція допомагає родинам у організації проводів та намагається надати родичам полеглих моральну підтримку.

«З родинами ми спілкуємося регулярно, декого привозимо до Києва із інших міст, працюємо з сім’ями, адже це – наші співробітники», - зазначив т.в.о. Голови Нацполіції.

Нагадаємо: спецоперація в Княжичах на Київщині, під час якої загинули п'ятеро поліцейських, мала на меті затримання банди розбійників, до складу якої входили колишні правоохоронці. Членів банди разом зі зброєю було затримано у той же день.

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікували в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з маєтків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників.

Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі п'яти поліцейських. Досудове розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України.

Раніше Антон Геращенко повідомив, що родинам поліцейських, які загинули 4 грудня на Київщині, виплатять по 700 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-