Львівські та вроцлавські архіваріуси розпочали великий спільний проект

Львівські та вроцлавські архіваріуси розпочали великий спільний проект

Укрінформ
Архіваріуси Львова і польського Вроцлава разом працюватимуть над науково-дослідницьким проектом «Альма матер Леополіенсіс. Діяльність Львівської гуманістики 1661-1946 рр.».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в обласному державному архіві.

«Керівники Державного архіву Львівської області та їх колеги із польського Вроцлава обговорили у Польщі проект договору про співробітництво між університетами цих міст та їх архівами», - зазначила директор Львівського обласного держархіву Ірина Мартенс.

За її словами, йдеться про науково-дослідницький проект «Альма матер Леополіенсіс. Діяльність Львівської гуманістики 1661-1946 рр.», у якому будуть задіяні згадані виші та архіви.

Проект розрахований на 5 років і передбачає виготовлення цифрових копій особових справ професорсько-викладацького складу та службовців Львівського королівського університету, які є на збереженні у Львівському архіві.

Крім того, львів'яни відвідали архіви вроцлавських університету та політехніки, де ознайомилися з сучасними європейськими технологіями зберігання документів: сенсорними стелажами, обладнанням серверних кімнат, автоматизованими системами пожежогасіння.

За словами Мартенс, набутий під час зустрічей досвід у галузі впровадження сучасних європейських технологій, зберігання та реставрації документів різних епох, дослідження в галузі джерелознавства та архівної справи впроваджуватиметься у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-