Лисенко на

Лисенко на "ракетні" погрози РФ: Ніхто нам не вказуватиме, де проводити стрільби

Укрінформ
Речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що Україні ніхто не має права погрожувати і Збройні сили будуть проводити навчання, які заплановані на своїй території.

Так він прокоментував  інформацію ЗМІ, що у разі проведення Україною ракетних стрільб в районі адміністративного кордону в Криму Росія погрожує Києву у відповідь ракетним ударом.

"У нас суверенна територія України, на якій ми будемо проводити всі іспити, а також бойові випробування і навчання. І ніхто нам не буде вказувати, що нам тут робити", - наголосив Лисенко.

Речник зауважив, що Україна - правова держава, і всі бойові навчання відбуваються у плановому режимі. Все, що стосується міжнародних договорів і попереджень, Україна виконує у відповідності до міжнародних норм. І все, що заплановано, буде обов'язково проведено.

Стосовно погроз, то вони не можуть завадити планам, які ЗС запланували провести на території суверенної України, наголосив Лисенко.

Як повідомлялося, Міністерство оборони РФ направило лист військовому атташату у складі Посольства України в РФ 26 листопада, в якому, зокрема, йдеться про те, що якщо Україна проведе стрільби поруч з Кримом, то російська сторона, по-перше, буде збивати українські ракети. По-друге, завдасть удар по українських пускових установках.

У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов попросив РФ не панікувати через ракетні випробовування України.

Він наголосив, що ракетні випробування Україна проводитиме згідно з усіма міжнародними зобов'язаннями та договорами у своєму суверенному повітряному просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-