Лутковська: Рівень мотивації військових залежить від того, як дотримуються їхні права

Лутковська: Рівень мотивації військових залежить від того, як дотримуються їхні права

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Валерія Лутковська переконана, що одним із чинників мотивації військовослужбовців захищати свою країну є рівень дотримання державою їхніх прав.

Про це вона заявила під час Міжнародної конференції «Урядування у сфері безпеки: роль інститутів Омбудсмана», інформує прес-служба Омбудсмана.

Так, на думку Лутковської, дотримання прав військовослужбовців є наразі важливим чинником національної безпеки, оскільки мотивація громадян ризикувати своїм життям і зрештою віддати життя за свою країну значною мірою залежить від того, як держава виконує перед ними свої зобов'язання.

«Серед основних завдань Офісу Омбудсмана у сфері цивільного контролю за військовою організацією згідно з чинним законодавством є не лише проведення ефективного моніторингу дотримання прав тих, хто боронить нині нашу землю на Сході України, а й активне залучення до цього моніторингу представників неурядових організацій та волонтерів», - зауважила Омбудсман.

У свою чергу, Представник Уповноваженого з питань захисту прав військовослужбовців Святослав Стеценко розповів, що протягом цього року працівниками Офісу Уповноваженого ВР з прав людини було здійснено 20 моніторингових візитів до військових частин у зону АТО, а також 8 візитів до військових частин у пунктах їх постійної дислокації.

За його словами, у результаті цих поїздок направлено відповідні акти реагування до міністра оборони та до Прем'єр-міністра «для комплексного розв'язання виявлених проблем».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-