На Львівщині урочисто перепоховали вояків Війська Польського

На Львівщині урочисто перепоховали вояків Війська Польського

Укрінформ
Останки вояків Війська Польського, а також українців та осіб інших національностей, які загинули під час наступу гітлерівців у вересні 1939 року, урочисто, в супроводі почесної варти ЗСУ та  Війська Польського, перезахоронено у прикордонних Мостиськах на Львівщині.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник Регіонального медіа-центру ЗСУ Олександр Поронюк.

«Урочисте перепоховання останків 25 польських вояків, а також українців та представників інших національностей, які загинули у вересні 1939 року від рук гітлерівських та радянських окупантів, розпочався у Мостиськах з літургії у римо-католицькому Храмі Св. Івана Хрестителя. Відтак учасники перейшли на цвинтар, де відбувся чин похорону», - зазначив Поронюк.

Він додав, на цьому римо-католицькому цвинтарі у минулому році було перепоховано останки 111 воїнів Другої світової війни.

Віддати останню шану воїнам на Львівщину прибули міністр оборони РП Антоні Мацєревич, заступник міністра оборони України Олег Шевчук, голова Інституту національної пам’яті РП Ярослав Шарек, посол Республіки Польща на Україні Ян Пєкло, а також представники Сейму та Сенату РП.

Головним організатором події є Фонд «Воля та Демократія» за підтримки міністерства культури та національної спадщини РП та Генерального консульства РП у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-