ГПУ надасть Ізраїлю додаткову інформацію про Ставицького

ГПУ надасть Ізраїлю додаткову інформацію про Ставицького

Укрінформ
Заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив про "динаміку" в питанні екстрадиції екс-міністра енергетики України Едуарда Ставицького, який втік від українського правосуддя в Ізраїль.

Про це Єнін розповів у понеділок в інтерв'ю інформагентству "Українські Новини".

"Ми відзначаємо динаміку з цього питання. Буквально нещодавно ми отримали інформацію ізраїльської сторони з цього приводу. Вони зробили нам запит щодо додаткової інформації, яку ми готуємо і найближчим часом передамо Ізраїлю. Він поки що не допитувався. Водночас ми дали ізраїльським колегам сигнал про те, що ми готові його допитати і запропонувати співпрацю зі слідством", - сказав він, відповідаючи на питання щодо екстрадиції екс-міністра Ставицького в Україну.

За словами Єніна, вирішення питання про екстрадицію екс-міністра в Україну залежить у тому числі і від наявності волі у самого Ставицького і надання українською стороною йому гарантій.

"Це надасть імпульсу в цій історії", - наголосив заступник генпрокурора.

Водночас Єнін повідомив, що у слідства існують "досить потужні" докази проти Ставицького, щоб передати його справу до суду. При цьому заступник генпрокурора зауважив, що у разі відмови Ставицького від співпраці зі слідством - "провадження проти нього може бути передане до суду і розглянуте в рамках процедури заочного засудження".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-