Луценко каже, що

Луценко каже, що "закон Савченко" становить криміногенну загрозу

Укрінформ
Так званий закон Савченко несе загрозу щодо загострення криміногенної ситуації.

Про це заявив Генпрокурор Юрій Луценко на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, повідомляє Укрінформ.

"Закон Савченко" несе загрози по загостренню криміногенної ситуації. Будучи об'єктивним, мушу сказати, що цей закон відновлює порядок, який існував у колишньому Радянському Союзі до 1937 року", - сказав керівник ГПУ.

Луценко визнав, що перебування у закритому приміщенні СІЗО є, безумовно, тяжчим, ніж у виправних закладах. "Тим не менше я пропоную вам скоригувати цей закон", - сказав він.

На думку Генпрокурора, жодна особа, яка скоїла злочин проти особистості, - це стосується убивств, згвалтувань, тяжких тілесних ушкоджень - не повинна скористатися цим законом. "Це коригування буде гуманним для тих, хто вперше потрапляє у в'язницю, і негуманним для тих, хто обрав кримінальну злочинність як спосіб свого життя", - підсумував Луценко.

Як повідомлялося, 26 листопада 2015 року Верховна Рада ухвалила закон авторства нардепа Надії Савченко "Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо вдосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання". Він передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-