У Росії влаштували полювання на резервістів через недобір

У Росії влаштували полювання на резервістів через недобір

Укрінформ
У Росії під час навчання "Кавказ-2016" виявився значний недобір резервістів - призвано лише 10% від запланованого.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"У рамках стратегічного командно-штабного навчання ЗС РФ “Кавказ-2016” з 25 серпня ц.р. у Ставропольському краї тривають заходи з призову військовозобов'язаних запасу, під час яких виявлені суттєві недоліки: значний недобір резервістів - призвано лише 10% від запланованого (протягом двох тижнів планується призвати 4700 резервістів); невідповідність у списках військовозобов'язаних; виїзд осіб, що підлягають відмобілізуванню з місць реєстрації; пияцтво на пунктах збору та їх самовільне залишення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що основна причина зриву мобілізації - небажання брати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України.

Центральна та місцева влада навіть вдалися до репресивних заходів. Зокрема, поліція проводила раптові перевірки та доправляла виявлених "резервістів" до пунктів збору, громадян перевіряли на в'їзді та виїзді з великих міст для примусового затримання військовозобов'язаних. На "ухилянтів" складалися протоколи про кримінальну відповідальність у разі уникнення призову на військову службу.

Фото: www.ridus.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-