Справа

Справа "діамантових прокурорів": суд узяв перерву на тиждень

Укрінформ
Голосіївський районний суд міста Київ оголосив перерву до 23 серпня у справі "діамантових прокурорів" - колишнього начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна, екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, а також бізнесмена Валерія Гібаленка, який проходить з ними у справі.

Про це в понеділок заявив головуючий в колегії суддя Дмитро Валігура, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступне судове засідання відбудеться 23 серпня о 15:00", - сказав він.

У понеділок у судовому засіданні були допитані три свідки в цій справі. Всі вони заявили, що не знають підозрюваних. Один зі свідків, слідчий міліції Анатолій Зімник, який займався справою незаконного видобутку піску в селі Погреби під Києвом, повідомив, що про отримання хабара Корнійцем та Шапакіним він дізнався зі ЗМІ. Інші двоє свідків, представники юридичних осіб, заявили, що не знають підсудних, один із них не зміг пояснити суду навіть по якій справі його викликали на допит до суду.

На наступному засіданні 23 серпня планується допитати ще п'ятьох свідків у справі "діамантових" прокурорів: Оксимця, Гройсмана, Олійника, Немировського та Іщука.

Суддя поцікавився долею одного з основних свідків у цій справі на прізвище Рак, який укотре не з'явився для допиту в суд.

За словами прокурора відділу Генеральної прокуратури України Олександра Проскурнікова, цей свідок хворіє.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-