У Мін’юсті не виключають, що суддя Чаус може втекти

У Мін’юсті не виключають, що суддя Чаус може втекти

Укрінформ
Голова департаменту з люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко не виключає, що суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус, затриманий детективами Національного антикорупційного бюро України на хабарі, може втекти з України.

Таку думку вона висловила в ефірі "112 Україна", відповідаючи на запитання ведучого.

"Таке можливо, але затримати не дають можливості безпосередньо. У нас Верховна Рада у відпустці, Конституційний суд - у відпустці, Вища рада юстиції -  у відпустці. Тобто частина державних органів не здійснює свої повноваження апріорі. І якщо можна затримати суддю не у зв’язку із його професійною діяльністю, а в зв’язку з тим, що він зробив інший тяжкий злочин - це неможливо зробити зараз", - сказала Козаченко.

Вона зазначила, що судді, користуючись своїми гарантіями, вчиняють корупційні правопорушення. Це питання буде вирішуватися у зв’язку із проведенням судової реформи та змінами до Основного закону, бо тоді імунітет та гарантії суддів поширюватимуться тільки на ті справи, які вони слухають, і не будуть пов’язані з іншими карними діяннями.

Загалом, додала Козаченко, суддя Чаус відомий усім, тому що він судив учасників Автомайдану, розглядав справу Корбана.

Трохи раніше стало відомо, що підозру судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколі Чаусу можна буде вручити лише завтра, оскільки зараз заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький перебуває у відрядженні за кордоном.

Як повідомлялося, 9 серпня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю Дніпровського районного суду міста Києва, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 150 тис. дол. (понад 3,7 млн грн). Правопорушення кваліфіковане за ч. 4. ст. 368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою").

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-