ОУНівці вирішили не чіпати пам'ятник Щорсу. Поки що

ОУНівці вирішили не чіпати пам'ятник Щорсу. Поки що

Укрінформ
"Добровольчй рух ОУН" не зноситиме пам'ятник Миколі Щорсу, оскільки київська міська влада пообіцяла протягом місяця перенести його до музею декомунізації.

Про це повідомив керівник "Добровольчого руху ОУН" Микола Коханівський у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"Пам'ятник Щорсу оточила сьогодні поліція. Але були телефонні домовленості, нас просила міська влада, мені дзвонили два предстаники КМДА і міліція, просили не чіпати його сьогодні, і протягом місяця його знесуть. Я оголосив ультиматум, що якщо до 24 серпня (Дня Незалежності України . - Ред.) його не перенесуть у запланований музей, то ми його самі знесемо", - зазначив він.

За словами Коханівського, на акцію повалення пам'ятника прийшло близько трьохсот активістів, але зараз вони розходяться.

Раніше лідер "Добровольчого руху ОУН" Микола Коханівський заявляв про намір активістів 30 червня увечері демонтувати пам’ятник Миколі Щорсу в центрі Києва. Цю акцію вони хотіли приурочити до річниці від дня народження командувача УПА Романа Шухевича.

Тим часом перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс наголосив, що демонтаж пам'ятника можливий лише після того, як Мінкульт змінить його статус, оскільки на сьогодні його внесено до Реєстру об'єктів культурної спадщини національного значення.

Пліс закликав громадськість утриматися від «вандального» способу знесення монументу та дочекатися цивілізованого його демонтажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-