Суд призначив заставу фігуранту

Суд призначив заставу фігуранту "газової справи"

Оновлено
Укрінформ
Апеляційний суд Києва обрав для фігуранта "газової справи" Олега Рябошапки запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою  із можливістю внесення застави у 100 млн 944 тис. гривень.

Відповідне рішення ухвалив головуючий суддя у даній справі Денис Масенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Клопотання детективів НАБУ задовольнити частково та застосувати до підозрюваного Рябошапки запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 год. 20 хв. 13 серпня 2016 року. Визначити підозрюваному Рябошапці заставу у розмірі 72 тисяч мінімальних зарплат, що дорівнює 100 млн. 594 тисячам гривень з урахуванням сплати застави у розмірі 1 млн. 500 тис. 642 грн",- оголосив суддя.

У ході судового засідання заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко обстоював необхідність обрання для Рябошапки застави у розмірі 250 млн. гривень. Прокурор стверджував, що суд має враховувати не лише майновий стан підозрюваного та членів його родини, а й статки учасників схеми. Зокрема, за словами Кривенка, один із фігурантів оборудки чинний народний депутат Олександр Онищенко, за даними ЗМІ, є одним з найбагатших людей України і його статки становлять більше як $100 млн.

У свою чергу адвокати Рябошапки просили суд задовольнити їхню скаргу та скасувати рішення Солом'янського райсуду, який обрав для їх підзахисного арешт строком на 60 діб з розміром застави у 1,5 млн. гривень.

Захисники апелювали до того, що у Рябошапки - хвороба Паркінсона, і перебування в СІЗО впливає на стан здоров'я підозрюваного.

Як повідомляв Укрінформ, Рябошапка був заарештований і взятий під варту 18 червня за рішенням Солом'янського райсуду м.Києва. Розмір застави для нього був визначений у 1,5 млн гривень. Вже 22 червня Рябошапка вийшов з Лук'янівського СІЗО під заставу, однак, його відразу затримали по іншому епізоду справи. 25 червня Солом'янський райсуд знову заарештував Рябошапку із заставою у 100 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-