Фігурантів справи «Укргазвидобування» затримали після виходу під заставу

Фігурантів справи «Укргазвидобування» затримали після виходу під заставу

Укрінформ
На виході з Лук'янівського СІЗО відразу після звільнення під заставу в середу детективи Національного антикорупційного бюро затримали Валерія Пісного та Олега Рябошапку - фігурантів кримінального провадження про розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування».

Про це повідомляє Громадське.

«Постний і Рябошапка були затримані за підозрою в скоєнні по статті «легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом» Кримінального кодексу України. Під час затримання біля входу в Лук'янівське СІЗО з боку невідомих були спроби перешкоджати діям детективів і запобігти арешту підозрюваних. Для забезпечення порядку було залучено підрозділ спеціальних операцій НАБУ», - йдеться в повідомленні.

Наразі підозрювані затримані за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу і доставлені в приміщення Національного бюро. Після проведення в їх відношенні слідчих дій затримані буде переведено в ізолятор тимчасового тримання

За даними НАБУ, Постний і Рябошапка були арештовані і поміщені під варту 17 червня за рішенням Солом'янського районного суду Києва як співорганізатори корупційної схеми з розкрадання газу, проте розміри призначених їм судом застав (1 млн грн і 1,5 млн грн відповідно ) були значно менші сум застав, призначених рядовим учасникам «газової схеми» (від 50 млн грн до 200 млн грн).

У НАБУ нагадали, що 17 і 18 червня за результатами розгляду клопотань детективів, узгоджених з прокурорами САП, щодо всіх затриманих в ході обшуків 15 червня десяти осіб, було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів; сумарний розмір застави становить 1,003 млрд грн. При цьому Спеціалізована антикорупційної прокуратура заявила про намір оскаржити в апеляційному порядку щонайменше два судових постанови про обрання запобіжного заходу, оскільки суми застав, призначені судом, не є порівнянними до заподіяному шкоди.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків у розмірі 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, а 1,3 млрд грн - несплачена сума ренти за користування надрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-