13 червня: найголовніше вночі

13 червня: найголовніше вночі

Укрінформ
Теракт в Орландо і Євро-2016 - головні теми цієї ночі

23.59 Футболісти збірної України з рахунком 0:2 програли команді Німеччини у своєму стартовому матчі Євро-2016.

06:39 Фоменко: Ми мали шанси, але, на жаль, не змогли реалізувати їх

«Українська збірна має багато гравців, які демонструють високий клас гри, але вони не змогли реалізувати свої шанси» - так після перемоги над збірною України заявив головний тренер німецької збірної Йоахім Льов. Тренер української збірної Михайло Фоменко, своєю чергою, заявив: «Ми добре грали проти чемпіона світу та мали шанси, але, на жаль, не змогли їх реалізувати. Нам слід і надалі зберігати мотивацію, яку ми показали проти Німеччини».

Укрінформ: Ті українці, котрі з тих чи інших причин відклали новину про гру своєї футбольної збірної на ранок, дізнаються одночасно і про результат, і про оцінку гри головними тренерами команд-суперників. Одразу після матчу ця оцінка ніколи не буває ґрунтовною - тренери обмежуються загальними словами, котрі далеко не завжди бувають правильними. Утім, у даному випадку суть гри тренери виклали дуже чітко, причому, як бачимо, одностайно: в української збірної були шанси. У перекладі на звичайну мову це означає, що наш клас гри був очевидно нижчий, а несподіванок, які час від часу трапляються у футболі і називаються сенсаціями, не сталося. Тож нам, уболівальникам, в іграх нашої збірної з грандами футболу залишається терплячи чекати або приємних сенсацій, або підвищення класу гри збірної до рівня тієї ж Німеччини.

01:27 Обама: ФБР розслідує факт стрілянини в Орландо як теракт

Президент США Барак Обама заявив, що напад на нічний клуб в Орландо в ніч на 12 червня є жахливим «актом ненависті», а американці не повинні піддаватися страху.

За словами Обами, ФБР розслідує факт стрілянини як теракт. Обама запевнив, що будуть докладені всі зусилля, щоб визначити, чи був нападник пов’язаний з терористичними групами.

Кандидат на висунення в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп, коментуючи напад у Флориді, знову повторив свій заклик заборонити в'їзд у країну мусульманам. А фаворит президентських перегонів у США в Демократичній партії Гілларі Клінтон назвала розстріл людей в гей-клубі Орландо актом терору й ненависті та висловила підтримку і солідарність з ЛГБТ-спільнотою. Вона також звернула увагу на те, до якої небезпеки призводить вільний

обіг зброї в Америці: «Цей смертельний масовий розстріл в історії Сполучених Штатів вкотре нагадує нам, що зброя війни не повинна мати місця на наших вулицях».

Укрінформ: Про таку масштабну трагедію (50 загиблих і 53 поранено) президент США і провідні політики повинні говорити публічно і негайно. А за чотири з половиною місяці до виборів нового президента до слів двох основних кандидатів увага аж ніяк не менша, ніж до оцінки чинного президента. Трамп і Клінтон висловилися очікувано - цілком в дусі своїх передвиборчих стратегій. Трамп – радикально, Клінтон – помірковано. Відповідь на головне питання: яку з цих оцінок кандидатів більше сприймуть американські виборці, ми дізнаємося пізніше. Один з очевидних і об’єктивних недоліків виборної демократії у тому, що мільйони людей можуть голосувати не з холодним розумом, а з гарячим серцем. Емоції, як відомо, не завжди допомагають правильному рішенню. Власне, на це й розраховують терористи з холодною головою. Звісно, якщо розстріл у Орландо був, як це не виключає Обама, ретельно спланованим терористичним актом.

05:19 Польща планує експортувати до Китаю 100 тисяч тонн яблук

Польська Gazeta Wyborcza пише, що китайський ринок зацікавлений у купівлі польських яблук, і  польські виробники розраховують, що другий за величиною ринок в світі зможе поглинути значну частину врожаю польських яблук, які потрапили під російське ембарго.

Як пише видання, перші контейнери фруктів можуть відправитися в Китай вже за кілька місяців. Планується, що Китай буде експортуватися щорічно мінімум 100 тисяч тонн яблук, що складе 3-4% польської яблучної продукції.

Укрінформ: Подібні новини сприймаються нами насамперед як чергове свідчення відсутності стратегічного союзництва між Росією та Китаєм. Так воно і є. Москві, яка пропонує Заходу будувати міжнародну політику виключно на досягненні практичних вигод, а не на якихось там ефемерних принципах демократії та поваги до міжнародного права, нічого ображатися, коли таку політику щодо неї сповідує Пекін. Як-то кажуть, за що боролися, на те й напоролися. Звичайно, 100 тисяч тонн  яблук самі по собі нічого принципово не змінюють, це мізер навіть у площині практичних вигод. Однак йдеться не про яблука, йдеться про тенденції, а вони у російсько-китайських стосунках аж ніяк не на користь росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-