Генпрокуратура ініціює заочне засудження колишніх керівників ДПЗКУ

Генпрокуратура ініціює заочне засудження колишніх керівників ДПЗКУ

Укрінформ
Генеральна прокуратура України ініціює процедуру заочного засудження колишніх високопосадовців - керівників ДПЗКУ (Державна продовольчо-зернова корпорація України), яким висунуто обвинувачення у розтраті коштів корпорації на суму понад 177 млн грн.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України. 

«У понеділок, 6 червня, Генеральною прокуратурою України до Печерського районного суду м. Києва внесено обвинувальний акт та клопотання про здійснення спеціального судового провадження щодо колишніх голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» та його заступника, які очолювали підприємство за часів президентства В.Януковича. Таким чином, управлінням з розслідування особливо важливих справ та управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих завершено повне та всебічне досудове розслідування, за результатами якого колишнім керівникам державного підприємства висунуто обвинувачення у розтраті коштів корпорації на суму більше 177 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зібраними доказами встановлено, що зазначені посадовці спільно з керівником страхової компанії з метою розтрати коштів уклали фіктивний договір страхування зернових, за умовами якого на рахунки страхової компанії безпідставно перераховано вказану суму.

Як повідомлялося раніше, підозрювані ухилились від слідства та суду, у зв'язку з чим були оголошені у міжнародний розшук. Завдяки змінам до законодавства Генеральною прокуратурою України забезпечено притягнення вказаних осіб до кримінальної відповідальності шляхом застосування процедури спеціального досудового розслідування та спеціального судового провадження.

У ході слідства з метою забезпечення відшкодування збитків накладено арешт на нерухоме та рухоме майно колишніх високопосадовців, корпоративні права у статутних капіталах підприємств. Окрім того, ПАТ «ДПЗКУ» до обвинувачених заявлено цивільний позов на суму завданих збитків.

Процедура спеціального судового провадження передбачає можливість розгляду обвинувального акту за відсутності обвинувачених, захист прав та інтересів яких здійснюється захисниками.

За вчинення зазначених злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-