Українців можуть залишити без травневих свят

Українців можуть залишити без травневих свят

Укрінформ
У Верховній Раді України зареєстровано проект закону, яким пропонується вилучити День міжнародної солідарності трудящих (1 і 2 травня) та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня) з переліку святкових днів, які традиційно є вихідними.

Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

"Законопроектом пропонується вилучити День міжнародної солідарності трудящих (1 і 2 травня) та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня) з переліку святкових днів. Крім того, задля увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років пропонується зберегти лише День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня, скасувавши державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День перемоги)", - йдеться у пояснювальній записці до цього документу.

Автори законопроекту, а це 11 парламентаріїв, переконані, що ухвалення цього документу сприятиме захисту національних інтересів України, недопущенню посилення суспільної напруги. Законопроект також забезпечить встановлення оптимальної кількості святкових і вихідних днів в Україні.

"Законопроект також передбачає скасування норми трудового законодавства про те, що у випадку, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого", - йдеться також у пояснювальній записці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-