Український благодійний велопробіг дістався Берліна

Український благодійний велопробіг дістався Берліна

Фото
Укрінформ
Учасники благодійного велопробігу “Українці в Європі” дісталися в суботу Берліна.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

У німецькій столиці, де учасники пробігу побували в центрі міста, зокрема на Паризькій площі перед Бранденбургськими воротами, до них долучилися кілька членів української громади Берліна, а також дипломати Посольства України в ФРН, у тому числі керівник дипустанови Андрій Мельник. Після чого всі поїхали до Посольства, де відбувся кінопоказ та дружнє спілкування.

Учасники акції пояснюють, що її мета – привернути увагу європейців до проблем поранених і реабілітації ветеранів АТО, ситуації на Донбасі; окрім цього є ще й конкретне завдання – допомогти у придбанні потрібних медичних матеріалів для лікування поранених, а також надати допомогу родинам тих, хто втратив рідних на війні.

У неділю планується проїзд Потсдамер плац та іншими центральними вулицями столиці Німеччини.

Стартував велопробіг зі Львова 15 травня. Протягом 100 днів його учасники – волонтери, учасники АТО, активісти – мають намір проїхати дорогами Європи (загалом 16 країн) понад 10 тис. км. Їх уже зустрічала Польща та Чехія. У Німеччині хлопці та дівчата проїдуть п’ятьма містами, далі їх шлях прямує на північ та захід, після західного кордону континенту північним маршрутом назад, додому.

Фото: Твіттер Андрій Мельник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-