У Києві банда катувала і вбивала заради квартир під «кришею» поліцейських

У Києві банда катувала і вбивала заради квартир під «кришею» поліцейських

Укрінформ
Генеральною прокуратурою спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції України припинено діяльність банди, яка протягом тривалого часу викрадала, катувала та вбивала мешканців столиці з метою заволодіння їх житлом.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Новоутвореним Департаментом з розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції України припинено діяльність банди, яка, користуючись зв'язками із окремими співробітниками Головного управління Національної поліції у місті Києві, а також з нотаріусом, викрадали, тривалий час утримували, і при цьому наносили побої, мордували та вбивали мешканців столиці з метою заволодіння їх житлом. Розслідування кримінального провадження за вказаними фактами здійснює Генеральна прокуратура України за ст. 257 (бандитизм), ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів)», - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням установлено, що до її складу входила жінка - мешканка міста Києва та чотири її пособника, які раніше неодноразово судимі за тяжкі та особливо тяжкі корисливі злочини.

Зазначається, що у період з 2015 року по теперішній час дана організована група осіб, діючи на території міста Києва за схемою, що була поширена в 90-х роках минулого століття, відшукувала місцевих мешканців, з числа тих, які зловживають алкогольними напоями або вживають наркотичні засоби, та не мають близьких родичів, які б могли претендувати на спадщину.

Встановивши за пособництва «перевертнів у погонах» таку особу, злочинці  її викрадали та тривалий час утримували, при цьому шляхом шантажу, погроз, побоїв, позбавлення їжі та води примушували до передачі їм документів на майно, з подальшим його переоформленням у нотаріуса.

Заволодівши майном потерпілого, організована злочинна група вивозила жертву за межі м. Києва, де вчиняла над ним розправу шляхом вбивства.

Злочинців затримано безпосередньо під час контрольованої з боку правоохоронних органів операції з викрадення людини, за підозрою у вчиненні незаконного позбавлення волі осіб, замахів та повторних вбивств з корисливих мотивів. Внаслідок операції визволено з незаконного утримання трьох осіб, щодо яких планувалося вбивство.

На даний час проводиться комплекс слідчих та інших процесуальних дій з метою встановлення усіх обставин вчинених кримінальних правопорушень, також вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-