Премію ЮНЕСКО за свободу преси дали засудженій в Азербайджані журналістці

Премію ЮНЕСКО за свободу преси дали засудженій в Азербайджані журналістці

Укрінформ
Азербайджанській журналістці Хадіджі Ісмаїловій присуджено Всесвітню премію ЮНЕСКО за свободу преси імені Гільєрмо Кано.

Про це повідомляє ВВС

Церемонія відбулася у Гельсінкі на честь Всесвітнього дня свободи преси.

"Премію в розмірі 25 тисяч доларів за Ісмайлову отримала її мати Ельміра. Вона зачитала звернення від дочки, в якому говориться, що Хадіджа "живе заради боротьби за справедливість", - зазначається у повідомленні.

У вересні 2015 року азербайджанську журналістку Хадіджу Ісмаїлову, яка розслідувала випадки корупції у керівництві Азербайджану, було засуджено до 7,5 року позбавлення волі.

Хадіджу Ісмаїлову визнали винною в ухиленні від сплати податків, розкраданні, незаконній підприємницькій діяльності, зловживанні службовим становищем.

Міжнародні правозахисні організації визнали процес над Ісмаїловою політично мотивованим. Представники Ради Європи, ОБСЄ, ООН, ПАРЄ, а також США і Великої Британії зажадали звільнити журналістку.

 Премія імені Гільєрмо Кано, колумбійського журналіста і редактора, убитого у Боготі у 1986 році біля редакції своєї газети, вручається людині або організації, які зробили внесок у захист або розвиток свободи преси у будь-якій точці світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-